Kruisroedes

Kruisroedes komen uit Duitsland. Het is dubbel glas dat op een speciale manier bewerkt is. Wanneer men kruisroedes ziet, lijkt het alsof men kleine ruitjes ziet, terwijl het glas in werkelijkheid uit een stuk bestaat. Kruisroedes gebruikt men voor een authentieke en karakteristieke uitstraling in woningen en gebouwen.

bestel

Hoe maakt men Kruisroedes?

Bij Kruisroedes verdeelt men het dubbelglas onder in vakken. In de tussenruimte tussen de twee glasbladen, ook wel spouw genoemd, brengt men afstand houders aan. De vorm van deze afstand houders tussen het glas is meestal een kruisvorm maar kan ook uit andere vormen bestaan. De afstand houders heten ook wel roeden en zijn van metaal. Deze roeden maken het mogelijk om op de buitenkant van de glasbladen houten of kunststof roeden aan te brengen voor de afwerking. Het resultaat is glas dat er traditioneel uitziet en tegelijkertijd een goede warmte isolatie biedt.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om de roedes tussen het isolatieglas op kleur te laten maken. zo heeft u de uitstraling van dubbel glas met kruisroedes maar geen hinder van de roedes op het dubbelglas tijdens het ramen wassen.

Ral roedes    Weense kruisroedes

Waarom Kruisroedes?

Kruisroedes gebruikt men veelal in oudere woningen om de authenticiteit te behouden. Vroegere ruiten met vlakverdeling in oudere woningen of gebouwen bieden te weinig isolatie omdat ze tochtgevoelig zijn. Bovendien zijn ruiten met vlakverdeling kwetsbaar. Kruisroedes bieden een goed alternatief om toch de authentieke uitstraling te creëren die ruiten met vlakverdeling bieden. Kruisroedes zijn geheel naar eigen wens samen te stellen.

Wilt u meer weten over Kruisroedes? Wilt u Kruisroedes bestellen of heeft u vragen over de prijzen? Neemt u contact op via de mail of stel uw vraag via ons contactformulier. Inkoopglas.nl. heeft ruime ervaring met Kruisroedes en brengt u graag een advies op maat. Inkoopglas.nl is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer 0313-419002. Ons glasadvies is bovendien altijd gratis!

bestel