Gehard glas

Gehard glas is een glassoort welke moeilijker breekt dan gewoon glas. Dit maakt het veilig om te gebruiken. Bij de productie van gehard glas onderwerpt men het glas aan een thermische behandeling: het glas wordt verhit bij meer dan 600 °C en vervolgens snel afgekoeld. Hierdoor krijgt dit glas zijn speciale eigenschappen. Gehard glas is bestand tegen grote temperatuurverschillen en heeft een grote weerstand tegen mechanische schokken.

bestel

De juiste maat gehard glas

Eenmaal gehard kan thermisch behandeld glas niet worden gesneden of bewerkt. Het is dus belangrijk dat u deze glassoort op de juiste maat besteld. Gehard glas is door de thermische behandeling drie tot vijf keer zo sterk in vergelijking tot floatglas of enkel glas. Het is verkrijgbaar in zowel een heldere als matte uitvoering.

Voordeel

Het voordeel van gehard glas is dat het niet snel breekt. Breekt het glas toch, dan valt het uiteen in veilige afgevlakte stukjes in plaats van in scherpe scherven. Het risico op verwondingen is daarmee een stuk kleiner dan bij gewoon glas. Naast de bescherming tegen verwondingsrisico’s biedt gehard glas ook veel veiligheid als het gaat om inbraakwering. Dit maakt het een veel gebruikte glassoort.

Gehard glas bestellen.

Wanneer u gehard glas wilt bestellen, controleert u dan even extra of de maat goed is ingevuld. Heeft u nog vragen of advies nodig omtrent het bestellen van gehard glas? Inkoopglas.nl is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag via ons gratis telefoonnummer 0800 – 222 3 222. Mailen kan ook! Of stel ons uw vragen via het contactformulier.

bestel