Floatglas

Floatglas, ook wel enkel glas of helder glas genoemd, is de internationale standaard voor het produceren van hoogwaardig glas sinds 1952. Floatglas maakt men van natuurlijke grondstoffen zoals zand, kalk, dolomiet en soda. Bij de productie laat men deze grondstoffen smelten bij een temperatuur van 1500 graden Celsius. Daarna giet men het gesmolten glas over een bad van vloeibaar tin. Het glas blijft drijven en vloeit over het tin, hier komt de term floatglas vandaan. Dit gesmolten glas laat men langzaam afkoelen en zo vormt zich een vlakke glasplaat (vlakglas).

bestel

Kleuren floatglas

Door het loodgehalte in het glas heeft floatglas standaard een licht groene kleur. Bij helder glas laat men het lood bij de productie weg. Door toevoeging van andere grondstoffen of metalen produceert men allerlei verschillende kleuren glas.

Toepassing floatglas

Floatglas is de basis voor het maken van andere glassoorten en toepassingen zoals isolatieglas, gelaagd glas en isolerend dubbelglas. U heeft altijd glad glas met floatglas en het is toepasbaar in welke woning.

Floatglas bestellen?

Inkoopglas.nl helpt u graag de juiste keuze te maken voor wat betreft het bestellen van floatglas. Neemt u contact op voor advies of bestel het glas direct in de door u gewenste maat. Inkoopglas hanteert scherpe prijzen, de beste kwaliteit en garandeert een snelle levering. Voor vragen neemt u contact op via het gratis telefoonnummer 0800 222 3 222. Mailen is tevens mogelijk of stel uw vragen via ons contactformulier. Inkoopglas.nl is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Ons glasadvies is altijd gratis!

bestel