Draadglas

Draadglas is glas met metalen draden, meestal in een vierkant rasterpatroon. Dit rasterpatroon van metalen draden houdt bij het breken van het glas de glasscherven bij elkaar. Deze glasscherven kunnen echter wel scherp zijn en dat maakt dit glas iets minder veilig dan gehard of gelaagd glas. In veel situaties voldoet het echter prima.

bestel

Brandwerend draadglas

Bij brand zal glas barsten. Bij draadglas blijven de stukken glas bij elkaar door de metalen draden in het glas. Dit zorgt voor een brandvertragende werking. Deze brandwerende eigenschap maakt draadglas in veel voorkomende omstandigheden geschikt als veiligheidsglas. Het glas vertraagt brand tot ongeveer 20 minuten. Dit is wel afhankelijk van de glasafmetingen en van de soort omringende constructie.

Inbraak vertragend draadglas

Doordat het glas bij breuk bij elkaar blijft door de metalen draden, zorgt draadglas voor vertraging bij inbraak. Naast het inslaan van de ruit moet een inbreker immers ook een gat in de metalen draden van het draadglas knippen om naar binnen te kunnen gaan.

Toepassingen draadglas

Draadglas ziet men vaak in deuren of ramen in openbare gebouwen. Naast het toepassen voor brandwering en inbraakvertraging biedt deze glassoort nog een ander voordeel. Door de lage doorzichtigheid is het geschikt voor bijvoorbeeld plaatsing in badkamers.

Draadglas bestellen

Wilt u draadglas bestellen? Inkoopglas.nl levert snel en kwalitatief goed glas. Wilt u meer weten over de verschillende soorten glas? Stel uw vraag via het contactformulier, mail ons of bel het gratis telefoonnummer 0800 222 3 222. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08.00 tot 17.00 uur. Wij geven u altijd deskundig en gratis glasadvies.

De verschillende soorten voor u op een rij:

  • Bruteglas is licht geribbeld, half doorzichtig en wordt vaak gewoon draadglas genoemd.
  • Engels draadglas is half doorzichtig tot bijna ondoorzichtig en heeft veel kleine bobbeltjes.
  • Spiegel draadglas is echt vlak en goed doorzichtig

 

bestel