Gratis deskundig advies

Onafhankelijke vergelijker

15+ jaar ervaring

Triple glas / Driedubbel glas

  • 1. Productwensen invoeren
  • 2. Bekijk productspecificatie
  • 3. Vergelijk bedrijven
  • 4. Koop

Tripple glas wordt ook wel driedubbel glas of HR+++ glas genoemd. De naam tripple glas zegt het al; dit glassoort bestaat uit drie glasplaten. Tripple glas heeft dan ook de beste isolatie waarde. Kortom, je bespaart meer op je jaarlijkse energiekosten met tripple glas dan met andere glassoorten, zoals HR++, HR+ of dubbel glas.

Heb jij een tussenwoning? Dan bespaar je al gauw €400,- per jaar aan energiekosten met tripple glas. Wees geen dief van je eigen portemonnee en plaats dubbel glas in je woning!

Heb jij een vraag? Eén van onze glasexperts (Maurice, Joyce of Mendy) vertelt je graag alles over tripple glas. Stuur een mail naar info@inkoopglas.nl voor meer informatie of bel tijdens kantooruren naar 0313-419002.

Tip! Mocht je Kruisroedes willen op je Isolatieruit, houd er dan rekening mee dat dit alleen kan met een spouwbreedte van 12 mm, 13 mm of 15 mm.

Waar kan ik Triple / Driedubbel glas voor gebruiken?

O.a. voor alle ramen / ruiten en deuren voor extra warmte isolatie en geluidswering

Wat is de levertijd van Triple glas?

Circa 2 tot 3 weken

Wat kost Triple glas?

Vanaf Euro 89,95 per M2 inclusief BTW

Kan ik Triple glas zelf vervangen?

Ja zeker, sterker nog, wanneer je glas bestelt bij Inkoopglas, moet je deze zelf plaatsen. Inkoopglas kan dit niet voor je verzorgen. Kijk voor uitleg even bij “Hoe plaats ik glas?”  Of bekijk onze video hieronder:

Hoe plaats ik glas?

Stap 1: Allereerst zorg je ervoor dat de sponning van het kozijn volledig schoon en droog is. Het is sterk aan te raden het kozijn goed voor te gronden met grondverf en dit goed te laten drogen.

Stap 2: Daarna plak je op het kozijn, ca 3 mm vanaf de bovenzijde, een beglazingsbandje (mee te bestellen op onze website) rondom. Hier komt de ruit tegenaan.

Stap 3: Daarna leg je in de sponning van het kozijn 2 beglazingsblokjes (schuine) ¼ uit de kant, hier komt de ruit op te staan. Deze blokjes zorgen voor een juiste ventilatie van de sponning en de ruit.
Plaats er nooit meer dan 2, anders kan de ruit gaan wankelen! Daarna plaats je 2 beglazingsblokjes (rechte) aan iedere zijkant van de ruit en 1 bovenin, dit om te voorkomen dat de ruit tegen de sponning drukt en er genoeg “ventilatieruimte” over blijft.

Stap 4: Hierna plaats je op de glaslatten wederom een beglazingsbandje, ca 3 mm vanaf de bovenkant van de lat. Daarna plaats je de glaslat tegen de ruit en spijkert deze vast. (Voorzichtig met de ruit!)

Stap 5: Wanneer je dit hebt gedaan kun je aan zowel de binnenzijde als de buitenzijde gaan afkitten. Doe dit met een goede beglazingskit. (Mee te bestellen op onze website) Zorg ervoor dat je de opening vol kit tussen het glas en de glaslat tot aan het beglazingsbandje. Als dit is gebeurd kun je met de achterzijde van de kitkoker langs de kitnaad gaan om hem glad af te werken. Laat de kit goed drogen voordat je deze gaat overschilderen!

Stap 6: Wanneer de kit goed is uitgehard dient deze overgeschilderd te worden. Dit doe je tegelijk met het aflakken van het kozijn.

Of bekijk onze video hieronder:

Ben ik verplicht om Enkel glas te vervangen met Dubbel glas / Isolatie glas?

Nee, dit ben je niet verplicht. Enkel glas dient prima voor binnenruimtes zoals bijvoorbeeld een ruitje boven een deur (puur voor lichtinval). Houd er wel rekening mee dat bij ruiten/ramen die in een buitengevel zitten, Dubbel glas / Isolatie glas uiteraard veel beter isoleert en dat je met Dubbel glas / Isolatie glas dus veel meer bespaart op je energiekosten.

Wat is de U-waarde van Triple glas?

Tussen de 0,5 tot 0,9 W / m2 K  (Hoe lager deze waarde, hoe meer het glas isoleert en hoe meer geld je dus bespaart)

Hoe lang is de garantie op Triple glas?

10 jaar garantie

Wat is het gewicht van Triple glas?

Om te berekenen hoe zwaar de bestelde ruiten zijn geven wij hieronder een voorbeeldje:

Een ruit is 2,5 kg per m2 * dikte van het glas.
Wanneer je kiest voor Gelaagd glas tel je de glasbladen bij elkaar op (de folies tellen niet mee) bv. 33.2 = 6 mm.
Bijvoorbeeld:

Enkel glas, 1500 * 1000 mm glasdikte 6 mm = (1,5*1*6) 22,50 kg.

Isolatie glas, 1500 * 1000 mm glasdikte 4-9-5 mm = (1,5*1*(4 + 5) 33,75 kg.

Triple glas is per vierkante meter ongeveer tien kilogram zwaarder in vergelijking met dubbel glas. Dat betekent dat de sponning wel geschikt moet zijn om het gewicht te kunnen dragen. Bij nieuwbouwwoningen is dat vaak al het geval, maar voor bestaande woningen geldt veelal dat de sponningen standaard berekend zijn op dubbel glas.

Kan Inkoopglas het inmeten en de montage voor mij verzorgen?

Nee, het plaatsen van glas besteld via Inkoopglas.nl verzorg je zelf. Bekijk onze video hierboven of lees de stappen bij “Hoe plaats ik glas?”

Hoe kan ik checken wat voor Dubbel glas / Isolatie glas ik heb?

Soms staat er een stempel in de spouw (ruimte tussen 2 ruiten) met daarop vermeld wat voor soort ruit je hebt. Wanneer er niets aangegeven staat is de spouw vaak gevuld met lucht. Dat betekent dus dat je standaard Isolatie glas hebt.

 

SPECIFICATIES
Prijs per m2
€89,95 per m2 (inclusief btw)
U-waarde
0,5 tot 0,9 W / m2 K
Spouwvulling
6, 9, 12, 13,-en 15 mm
PLUS- EN MINPUNTEN
>€400,- besparing per jaar
Minder last van tocht
Bescherming tegen kou en hitte
Hogere waarde van je woning
Stabielere temperatuur in huis
Milieuvriendelijk (broeikaseffect)
Minder last van lawaai
Terugverdientijd is +- 11 jaar
Vangt veel energie op van de zon. Goede zonwering is daardoor onmisbaar
Erg zwaar en erg dik en niet plaatsbaar in alle profielen
Vul de hoogte en breedte van de glasplaat in en ga door naar de volgende stap.
mm
mm
Kies hieronder de spouwdikte
Een spouwdikte van 15 millimeter heeft een betere isolatie dan een spouwdikte van 6 millimeter. Let wel, er dient voldoende sponningdiepte aanwezig te zijn. Bekijk deze video voor meer informatie.
6 mm
9 mm
10 mm
12 mm
13 mm
15 mm
Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved and you'll be given a link. You, or anyone with the link, can use it to retrieve your Cart at any time.
Back Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved with Product pictures and information, and Cart Totals. Then send it to yourself, or a friend, with a link to retrieve it at any time.
Jouw offerte is verstuurd!