Subsidie isolatie in 2018: woning isoleren in 2018

Mijn woning isoleren in 2018, krijg ik daarvoor subsidie?

Als je dit jaar je woning wilt isoleren, krijg je daar dan subsidie voor? En zo ja welke subsidie en bij wie moet je zijn om die subsidie aan te vragen? Je woning isoleren biedt heel wat voordelen, en je kunt er flink op je energierekening besparen. Het is dus zaak om te weten of je voor een subsidie in aanmerking komt. Een overzicht van de mogelijkheden voor subsidie voor het isoleren van je woning.

Subsidie Energiebesparing Eigen Woning

Wanneer je twee of meer energiebesparende maatregelen neemt in je woning, kom je in aanmerking voor deze nieuwe subsidie. Aanvullende maatregelen zoals de isolatie van de kozijnen, het plaatsen van isolatieglas, levert extra subsidie op. Ga je voor een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen dan krijg je hiervoor een extra bonus. Deze subsidie is sinds september 2016 van kracht en geldt ook in 2018.

De SEEW kun je aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Deze aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Stimuleringsregeling energieprestatie huursector

Deze subsidie is interessant voor verhuurders. De overheid stelt namelijk geld ter beschikking aan verhuurders die energiebesparende maatregelen nemen. De hoogte van de subsidie hangt af van de energie-index. De verhuurder moet bij de aanvraag een geregistreerde energie-index aanleveren. Na de renovatie moet er sprake zijn van een verbeterde index. Je kunt deze subsidie nog aanvragen tot en met december 2018. Om hiervoor in aanmerking te komen moet de huurwoning deel uitmaken van de gereguleerde huursector.

Investeringssubsidie duurzame energie

Deze subsidie die zowel van toepassing is op zakelijke als particuliere gebruikers, is gericht op duurzame warmtebronnen. Je moet daarbij onder meer denken aan zonneboilers, warmtepompen, dubbel glas, pelletkachels en biomassaketels. Door minder gas te verbruiken wordt energie bespaart en zorgt bovendien voor een lagere co2 uitstoot. Dat wil de overheid maar al te graag stimuleren. Ga je bij voorbeeld over op een zonneboiler dan levert dat een subsidie op van € 0,75 per kWh. De subsidie is het hele jaar aan te vragen en wordt uitgevoerd door het RVO. Hoewel deze subsidie niet direct is gericht op de isolatie van de woning, is deze subsidie voor kleine apparaten, kortweg ISDE genaamd, een aantrekkelijke optie voor een optimaal duurzame woning.

Iedere woning heeft tegenwoordig een energielabel. Hierdoor is het mogelijk om te zien in hoeverre een huis energiebesparend is. Label A betekent dat de woning uiterst energiezuinig is. Label G geeft het omgekeerde aan. Hoe beter je woning is geïsoleerd hoe hoger het energielabel. Je woning isoleren is daarom een goede investering, die je meer oplevert dan het feit dat je er warmer bij zit. Je energierekening zal een stuk lager uitvallen waardoor je je investering snel weer terugverdient. Door gebruik te maken van de daarvoor bestemde subsidies, bespaar je bovendien op de kosten van je investering. Op de lange termijn zorgt een beter energielabel er ook voor dat je huis meer waard wordt. Wie een huis koopt zal tenslotte steeds vaker letten op de mate waarin een woning is geïsoleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *