Plexiglas

Ondanks dat de naam het doet vermoeden is plexiglas geen glas, maar kunststof. Toch wordt het voor dezelfde functies gebruikt als glas. Door de grote lichtdoorlaatbaarheid is het verschil met glas nauwelijks zichtbaar. Verschillen zijn er echter wel. Plexiglas is lichter, flexibeler en sterker en heeft daarmee een heleboel voordelen.

Voordelen plexiglas

Doordat plexiglas flexibel is, kan men het eenvoudig bewerken. Het breekt minder snel, is stootvast en heel erg sterk. Dit alles zorgt voor een grote duurzaamheid. De flexibiliteit van deze kunststof materie maakt het echter ook zachter dan glas en daarmee gevoeliger voor krassen. Bovendien is het niet bestand tegen hitte en daardoor brandbaar. Zoekt u glas met de stevigheid van plexiglas maar staat veiligheid voorop? Kijkt u dan bij gehard glas, gelaagd glas en brandwerend glas.

bestel

Toepassingen plexiglas

Op plaatsen waar gewichtsbesparing nodig is, kan plexiglas uitstekend dienst doen. Een plaat met een dikte van 5 mm weegt per vierkante meter slechts 6 kilo, dat maak dit glas zeer licht in het gebruik. Plexiglas is UV bestendig en kan goed tegen allerlei weersomstandigheden. Het wordt vaak buitenshuis gebruikt, denk bijvoorbeeld aan caravans en tuinhuisjes.

Plexiglas is in verschillende kleuren en afmetingen verkrijgbaar. Bent u op zoek naar plexiglas, bestel dan eenvoudig uw glas online. Inkoopglas.nl garandeert snelle levering, goede kwaliteit en een uitstekende prijs! Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Inkoopglas.nl Wij helpen u met een deskundig advies.