Gekleurd glas

Gekleurd glas is glas dat is voorzien van een bepaalde kleur. Vroeger was het moeilijk om gekleurd glas te maken, maar tegenwoordig niet meer. De kleuren van het glas gebruikt men ter verfraaiing of omdat het een bepaalde functie uitdraagt.

Hoe maakt men gekleurd glas?

Glas heeft van zichzelf geen kleur. Gekleurd glas maakt men door toevoeging van grondstoffen, voordat het smeltproces in de oven start. Dit gebeurt in de glasfabriek. Elke grondstof geeft een bepaalde kleur aan het glas. Voor groen glas voegt men chroomerts toe, voor blauw glas is dat kobaltoxide. Bruin glas ontstaat door een combinatie van zwavel en ijzer toe te voegen tijdens het smelten en voor rood gekleurd glas voegt men goud toe aan het proces van glas maken.

bestel

Toepassing gekleurd glas

Door nieuwe technieken is glas steeds beter bruikbaar als bouwmateriaal voor allerlei toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan meubels van glas of hardglazen deuren, glazen vloeren.

Is gekleurd glas iets voor u? Inkoopglas.nl levert allerlei soorten kleuren glas. Bestellen van gekleurd glas is bij Inkoopglas.nl heel eenvoudig. Bij Inkoopglas.nl bent u verzekerd van een snelle levering, het beste glas altijd bij u thuis bezorgd en glasscherpe prijzen. Heeft u voordat u glas wilt bestellen nog vragen over de kleur? Neem contact op met Inkoopglas.nl. Wij helpen u graag en goed.