Figuurglas

Figuurglas is decoratief glas met op één of twee zijden van het glas een motief of patroon. Dit figuurglas ontstaat met een reliëfwals welke bij hoge temperatuur een patroon of motief in het glas drukt. Glas met figuren is ideaal voor decoratieve toepassingen en voorkomt ‘inkijk’ van buiten naar binnen en andersom. De mate van doorschijnendheid wordt bepaald door de structuur en het motief in het glas.

Soorten figuurglas

In meer dan 23 klassieke, geometrische, figuratieve, gestileerde of exclusieve motieven met of zonder raster van metaaldraad is figuurglas verkrijgbaar. Hoe meer het patroon of het motief gebruikt wordt hoe lager de prijs. Enkele voorbeelden van motieven of patronen zijn:

  • canellee, strepen die om en om helder en mat zijn
  • crepi, patroon lijkt fijn gesuikerd
  • cathedraal, fijn bronskleurig
  • gehard glas, mat en helder.

 

bestel

Toepassingen figuurglas

Figuurglas past men onder ander toe in badkamers en bij voordeuren. Denk aan douchewanden, scheidingswanden, spiegels maar ook bij bijvoorbeeld balustrades. Figuurglas is verkrijgbaar in verschillende diktes en zowel in blank als gekleurd glas leverbaar.

Figuurglas wordt ook toegepast in combinatie met isolatieglas. Eén van de twee glasplaten van het isolatieglas wordt voorzien van een motief. Een aantal soorten figuurglas is tevens te verkrijgen als veiligheidsglas. Over het algemeen fungeert gehard glas dan het beste.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u direct figuurglas bestellen? Kijkt u bij de voorbeelden van de motieven welke u kunt bestellen. Wilt u een persoonlijk glasadvies? Neemt u dan contact op met Inkoopglas.nl. Wij helpen u graag.