Brandwerend glas

Brandwerend glas is hittebestendig glas. Het is glas dat ongeveer 20 minuten of langer weerstand biedt aan brand voordat het glas breekt. Dankzij deze eigenschap werkt brandwerend glas dus brandvertragend.

bestel

Waarom brandwerend glas?

De veiligheidsvoorschriften ten aanzien van brandveiligheid van glas zijn de laatste jaren flink aangescherpt. De overheid wil dat overheidsgebouwen toenemend van brandwerend glas worden voorzien. Het is ook voor u van belang hiermee rekening te houden.

Wat gebeurt er zonder brandwerend glas?

Bij een brand ontstaat er door hitte een temperatuurverschil tussen glasoppervlak en de randen van het glas. Het hierdoor ontstane uitzetverschil leidt tot thermische spanning. Wordt deze thermische spanning bij glas te groot, dan breekt het glas. Enkel glas breekt al na één á twee minuten en dubbel glas na twee tot vijf minuten. Brandwerend glas zorgt voor een vertraging in het breken van het glas. Afhankelijk van de soort brandwerend glas dat men gebruikt is de vertraging ongeveer 20 tot 60 minuten.

Voordeel brandwerend glas

Doordat brandwerend glas minder snel breekt dan enkel glas slaat een eventuele brand minder snel door naar een naastgelegen ruimte. Er zijn verschillende mogelijkheden om glas brandwerend te maken:

  • door een draadpatroon in het glas te verwerken: het glas breekt maar blijft bij elkaar
  • door het glas thermisch te spannen
  • door een coating aan te brengen, die warmte bij brand absorbeert of reflecteert.

Inkoopglas.nl heeft alles in huis voor een juist advies als het gaat om brandwerend glas. Neemt u contact op met Inkoopglas.nl. Liever direct brandwerend glas bestellen? Inkoopglas.nl garandeert een snelle levering, perfecte kwaliteit glas én glasscherpe prijzen.

bestel