HR glas

HR glas is Hoog Rendementsglas, een bekende vorm van isolatieglas. HR glas heeft in vergelijking tot enkel glas en dubbelglas een betere isolerende werking. Hoog Rendements glas bestaat uit twee of meer lagen glas welke luchtdicht met elkaar verbonden zijn door middel van een frame. De ruimte tussen de glasplaten noemt men de spouw. Daar waar het bij dubbelglas met lucht gevuld wordt, vult men bij de productie van HR glas de spouw met gas: Argongas of Krypton. Dit gas geleidt warmte een stuk lastiger dan lucht, waardoor de isolerende werking nog beter is. Dit betekent besparen op stookkosten!

bestel

Coating op HR glas

Naast de opvulling met gas, tussen de lagen glas, biedt HR glas nog meer voordelen. Op één van de glasplaten van HR glas brengt men een dunne coating aan die warmte en zonnestralen reflecteert. Dit zorgt voor een nog betere klimaatbeheersing in woningen of gebouwen. Behalve een coating voor warmte-isolatie zijn er ook coatings met een zonwerend, geluidswerend of brandwerend effect. Hierdoor wordt HR glas zonwerend glas, geluidswerend glas of brandwerend glas.

U-waarde HR glas

Het warmteverlies door een ruit of de isolatiewaarde van glas geeft men aan met de U-waarde. Deze U-waarde toont hoeveel warmte het glas per vierkante meter en per graad temperatuurverschil doorlaat tussen beide zijden, uitgedrukt in Watt per m2 Kelvin: W/m²K. Hoe lager de U-waarde hoe beter de isolatie en hoe lager de stookkosten.
Ter vergelijk: de U-waarde van enkel glas is 5,8 W/m²K, die van dubbel glas is 2,8 W/m²K en die van HR glas is tussen de 2,0 en 0,9 W/m²K. Let bij aanschaf van isolatieglas goed op de U-waarde van het glas, afhankelijk van uw wensen en de soort ruimte.

Heeft u belangstelling en wilt u graag HR glas bestellen? Zijn er nog vragen over HR glas? Neem contact op met Inkoopglas.nl. Wij informeren u graag hierover!
Inkoopglas.nl is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur op het gratis telefoonnummer 0800 222 3 222. U kunt ons ook mailen of uw vraag over HR glas stellen via ons contactformulier. Ons glasadvies is altijd gratis!

bestel

Bekijk ook onderstaande video waarin we uitleggen hoe u in simpele stappen HR glas bestelt.

HR glas op maat bestellen

Heeft u belangstelling en wilt u graag HR glas op maat bestellen? Bestellen gaat eenvoudig dankzij het gebruikersvriendelijke bestelmenu van Inkoopglas.nl. Zijn er nog vragen over HR glas op maat? Stel ons uw vraag via mail, door middel van ons contactformulier of bel gratis 0800 222 3 222. U ontvangt altijd een deskundig en gratis glasadvies op maat!

HR glas op maat verlaagt energierekening

HR glas op maat is een geliefd product in woningen en gebouwen omdat het zorgt voor een lagere energie rekening en minder CO² uitstoot. Goed voor een duurzaam Nederland dus. Behalve de warmte isolerende werking is HR glas op maat tevens te bewerken tot zonwerend glas, geluidswerend glas of brandwerend glas. Hiervoor brengt men een speciale coating aan op een van de glasbladen.