Dubbel glas

Dubbelglas is een van de bekendste vormen van isolatieglas. Dubbel glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas heeft en bestaat uit twee glasplaten die door middel van een aluminium frame / kader luchtdicht met elkaar verbonden zijn. De ruimte tussen de glasplaten is de isolerende ruimte en heet de spouw. Bij dubbelglas vult men deze spouw met lucht welke voor de warmte-isolerende werking zorgt. Door gebruik van dubbelglas bespaart u op uw energierekening. Wanneer u extra wil besparen op uw energierekening is er ook een mogelijkheid om de spouw te laten vullen met Argon gas. Ook wordt de binnenste ruit aan de spouwzijde voorzien van een zogenoemde HR coating. Deze werkt extra isolerend en zo zorgt u door een kleine aanpassing ( en minimale extra investering) voor een veel beter leefklimaat door uw dubbel glas. Voor minder dan € 5,00 heeft u een veel ruimere besparing op uw energierekening.

 

HR++ dubbel glas bestellen in een paar simpele stappen (video)


(Nederlands gesproken)

dubbel glas bestellen

U-waarde dubbel glas

Hoe goed glas isoleert hangt af van de zogenaamde U-waarde. De U-waarde toont aan hoeveel warmte het glas per vierkante meter en per graad temperatuurverschil doorlaat tussen beide zijden, uitgedrukt in Watt per m² Kelvin; W/m²K. Hoe lager de U-waarde hoe beter het glas isoleert.
Ter vergelijking: de U-waarde van enkel glas is 5,8 W/m²K, die van dubbel glas is 2,8 W/m²K en die van HR glas varieert van 2,0 tot 0,9 W/m²K. Als u kiest voor de optimale isolatiewaarde adviseren wij een dubbel glas opbouw te kiezen van 5-15-4 HR++. Deze samenstelling wordt als volgt opgebouwd: 5 mm buitenblad – spouw van 15 mm gevuld met Argon gas- 4 mm binnenblad met HR++ coating. U behaalt hiermee een isolatiewaarde van U-1.1. Bij gewoon dubbel glas kom je bij deze gelijke samenstelling (zonder Argon en HR++ coating) uit op een U-waarde van U-3.0.
Afhankelijk van de soort woning en de ruimte waar het glas voor wordt gebruikt is het raadzaam om goed op de U waarde te letten bij uw bestelling van dubbelglas.

Effecten van dubbelglas

Met het kiezen voor dubbel glas op maat in een woning of gebouw blijft kou beter buiten en warmte beter binnen. Dit verbetert de isolatiewaarde van uw woning aanzienlijk en draagt bij aan een lagere energierekening én minder CO² uitstoot. Goed voor een duurzaam Nederland dus.

Dubbel glas is ook leverbaar in combinatie met diverse figuurglas of mat glas soorten. Hiervoor kunt u denken aan een voordeur waarbij u geen inkijk wenst. Of een vertekend beeld wenst te creëren. Of een binnendeur waarbij er niet direct in de keuken of gang gekeken hoeft te worden. Of heeft u soms een ruit aan de zijkant van uw woning aan een drukke doorgaande weg? Ook hierbij kunt u kiezen voor figuurglas of mat glas.

Dubbel glas met kruisroeden

Of wilt u liever kruisroeden tussen het glas? Bent u ook zo een fan van prachtige vakverdeling in uw ramen? Dit geeft iedere woning een karakteristieke uitstraling. Wanneer u uw dubbele glas gaat vervangen is dit een uitstekend moment om dit toe te passen. U heeft de keuze uit 2 manieren. Vind u het lastig om al die kleine vakjes te doen tijdens het ramenwassen? Kies dan voor kruisroedes tussen het glas. U behoud de karakteristieke uitstraling van kruisroedes maar heeft het gemak van een normale dubbel glas ruit. Gaat u toch voor het echte werk? Dan kiest u voor weense kruisroedes tussen uw dubbele glas. Hier komen, na het plaatsen van de ruiten, nog houten (sier) latten overheen welke in de kleur van uw kozijn geschilderd kunnen worden. Dit zijn de echte authentieke kruisroedes zoals ze vroeger gebruikt werden!

Dubbel glas met weense kruisroedes

Inbraakwerend dubbel glas

Steeds vaker om ons heen horen we berichten over woninginbraken of inbraak in een bedrijfspand. De kans op inbraak is gemakkelijk te verkleinen door een kleine aanpassing op uw dubbelglas. Normaal dubbel glas bestaan uit een binnen en een buitenblad van “normaal” float glas. Door dit aan te passen in gelaagd glas verkleint en minimaliseerd u de kans op een inbraak aanzienlijk. Gelaagd dubbel glas bestaat uit, buitenblad bijvoorbeeld 33.2 gelaagd- spouw- binnenblad 33.2 gelaagd. 33.2 geeft aan dat er 2 glasbladen van 3 mm gebruikt worden met daar tussen in 2 veiligheidsfolies. Deze vorm van dubbelglas zorgt ervoor dat dieven niet via het raam uw woning of uw bedrijfspand in kunnen komen.

Zo ziet u maar… er is genoeg mogelijk met dubbel glas!

dubbel glas bestellen

Zelf dubbel glas inmeten en dubbel glas vervangen en plaatsen (video)


(Nederlands gesproken, inclusief ondertiteling)

Wij geven gratis advies over dubbel glas

Wilt u dubbel glas bestellen? Eerst nog wat advies nodig over dubbel glas? Neem contact op met Inkoopglas.nl Wij informeren u graag. Inkoopglas.nl is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via het gratis telefoonnummer 0800 222 3 222. Meer nodig dan alleen warmte isolatie, kijk dan bij driedubbelglas of HR glas.

Dubbel glas op maat

Op zoek naar dubbel glas op maat? Dubbel glas op maat bestellen kan eenvoudig dankzij het gebruikersvriendelijke bestelmenu van Inkoopglas.nl Met het doorgeven van de juiste afmeting voor het glas ontvangt u precies het dubbel glas op maat zoals u dat nodig heeft.