Gratis deskundig advies

Klantenbeoordeling 7.4/10

10 jaar garantie

HR++ glas

HR++ isolatieglas zijn 2 glasplaten welke gescheiden worden door een tussenruimte (de spouw) en waarbij de binnenruit is voorzien van een dun laagje HR coating. Het laagje zelf is niet waarneembaar, zorgt voor het tegenhouden van stralingswarmte en belemmert geen lichtinval. De spouw is gevuld met Argongas in plaats van lucht. Deze glassoort is speciaal ontworpen om de kou buiten te houden en de warmte binnen en isoleert dan ook 5 x beter dan enkelglas en zo’n 3x beter dan gewoon Isolatieglas.

HR++ isolatieglas aanschaffen ter vervanging van enkel glas is een ideale keuze omdat je daarmee de woning op een goede manier isoleert. Minder stoken zorgt besparing op energiekosten. De investering wordt dus zo weer terugverdiend!

Tip! Mocht je Kruisroedes willen op je Isolatieruit, houd er dan rekening mee dat dit alleen kan met een spouwbreedte van 12 mm, 13 mm of 15 mm.

Hoeveel geld kun je besparen wanneer je kiest voor HR++ glas?

Voorbeeld berekening:

(Let op: het gaat hier om gemiddelde cijfers. Aan deze berekeningen kunnen geen rechten worden ontleend.)

De gemiddelde gasprijs van 2018 is € 0,65 per m3.

Een gezin in een rijtjeshuis heeft ca 20m2 glas in zijn woning.

Een gemiddeld gezin verbruikt ca 1400 m3 gas per jaar aan gas.

Dit komt uit op ca 480 m3 gas besparing per jaar, dit staat gelijk aan een besparing van € 312,00 !!

Bedenk je eens wat voor een leuke dingen je hiervan kunt doen!

Waar kan ik HR ++ glas voor gebruiken?

O.a. voor alle ramen / ruiten en deuren

Wat is de levertijd van HR ++ glas?

Circa 2 weken

Wat kost HR ++ glas?

Vanaf Euro 42,33 per M2 inclusief BTW

Kan ik HR ++ glas zelf vervangen?

Ja zeker, sterker nog, wanneer je glas bestelt bij Inkoopglas, moet je deze zelf plaatsen. Inkoopglas kan dit niet voor je verzorgen. Kijk voor uitleg even bij “Hoe plaats ik glas?”  Of bekijk onze video hieronder:

Hoe plaats ik glas?

Stap 1: Allereerst zorg je ervoor dat de sponning van het kozijn volledig schoon en droog is. Het is sterk aan te raden het kozijn goed voor te gronden met grondverf en dit goed te laten drogen.

Stap 2: Daarna plak je op het kozijn, ca 3 mm vanaf de bovenzijde, een beglazingsbandje (mee te bestellen op onze website) rondom. Hier komt de ruit tegenaan.

Stap 3: Daarna leg je in de sponning van het kozijn 2 beglazingsblokjes (schuine) ¼ uit de kant, hier komt de ruit op te staan. Deze blokjes zorgen voor een juiste ventilatie van de sponning en de ruit.
Plaats er nooit meer dan 2, anders kan de ruit gaan wankelen! Daarna plaats je 2 beglazingsblokjes (rechte) aan iedere zijkant van de ruit en 1 bovenin, dit om te voorkomen dat de ruit tegen de sponning drukt en er genoeg “ventilatieruimte” over blijft.

Stap 4: Hierna plaats je op de glaslatten wederom een beglazingsbandje, ca 3 mm vanaf de bovenkant van de lat. Daarna plaats je de glaslat tegen de ruit en spijkert deze vast. (Voorzichtig met de ruit!)

Stap 5: Wanneer je dit hebt gedaan kun je aan zowel de binnenzijde als de buitenzijde gaan afkitten. Doe dit met een goede beglazingskit. (Mee te bestellen op onze website) Zorg ervoor dat je de opening vol kit tussen het glas en de glaslat tot aan het beglazingsbandje. Als dit is gebeurd kun je met de achterzijde van de kitkoker langs de kitnaad gaan om hem glad af te werken. Laat de kit goed drogen voordat je deze gaat overschilderen!

Stap 6: Wanneer de kit goed is uitgehard dient deze overgeschilderd te worden. Dit doe je tegelijk met het aflakken van het kozijn.

Of bekijk onze video hieronder:

Ben ik verplicht om Enkel glas te vervangen met Dubbel glas / Isolatie glas?

Nee, dit ben je niet verplicht. Enkel glas dient prima voor binnenruimtes zoals bijvoorbeeld een ruitje boven een deur (puur voor lichtinval). Houd er wel rekening mee dat bij ruiten/ramen die in een buitengevel zitten, Dubbel glas / Isolatie glas uiteraard veel beter isoleert en dat je met Dubbel glas / Isolatie glas dus veel meer bespaart op je energiekosten.

Wat is de U-waarde van HR ++ glas?

Minder dan 1,2 W / m2 K  (Hoe lager deze waarde, hoe meer het glas isoleert en hoe meer geld je dus bespaart)

Hoe lang is de garantie op HR ++ glas?

10 jaar garantie

Wat is het gewicht van HR ++ glas?

Om te berekenen hoe zwaar de bestelde ruiten zijn geven wij hieronder een voorbeeldje:

Een ruit is 2,5 kg per m2 * dikte van het glas.
Wanneer je kiest voor Gelaagd glas tel je de glasbladen bij elkaar op (de folies tellen niet mee) bv. 33.2 = 6 mm.
Bijvoorbeeld:

Enkel glas, 1500 * 1000 mm glasdikte 6 mm = (1,5*1*6) 22,50 kg.

Isolatie glas, 1500 * 1000 mm glasdikte 4-9-5 mm = (1,5*1*(4 + 5) 33,75 kg.

Kan Inkoopglas het inmeten en de montage voor mij verzorgen?

Nee, het plaatsen van glas besteld via Inkoopglas.nl verzorg je zelf. Bekijk onze video hierboven of lees de stappen bij “Hoe plaats ik glas?”

Hoe kan ik checken wat voor Dubbel glas / Isolatie glas ik heb?

Soms staat er een stempel in de spouw (ruimte tussen 2 ruiten) met daarop vermeld wat voor soort ruit je hebt. Wanneer er niets aangegeven staat is de spouw vaak gevuld met lucht. Dat betekent dus dat je standaard Isolatie glas hebt.

SPECIFICATIES
U-waarde
minder dan 1,2 W / m2 K
Spouwvulling
13,-en 15 mm
PLUS- EN MINPUNTEN
Uitstekende isolatie, dus lage stookkosten
Stabiele temperatuur binnenshuis
Goede geluidsisolatie
Grotere investering dan bij enkelglas
Er kan condens ontstaan op buitenkant glas. (door hoge isolerende werking)
Vul de hoogte en breedte van de glasplaat in en ga door naar de volgende stap.
(Hulp nodig met bestellen? Stuur een mail naar info@inkoopglas.nl of bel op werkdagen tot 17.00 uur naar 0313 - 419002)
mm
mm
Kies hieronder de spouwdikte
Een spouwdikte van 15 millimeter heeft een betere isolatie dan een spouwdikte van 6 millimeter. Let wel, er dient voldoende sponningdiepte aanwezig te zijn. Bekijk deze video voor meer informatie.
6 mm
9 mm
10 mm
12 mm
13 mm
15 mm