Glas in lood

Glas in lood ramen kennen de meesten van ons uit kerken en oude gebouwen, soms ook als toepassing in jaren ’30 woningen. Maar wist u dat glas in lood ramen prima toe te passen zijn in woningen en gebouwen van nu? Het geeft een gebouw maar zeker ook uw woning een unieke en authentieke uitstraling.

bestel

Wat is glas in lood?

Glas in lood bestaat uit gesneden stukken glas in loodlijsten gevat. Deze loodlijsten houden het glas bij elkaar. Meestal gebruikt men bij deze ramen verschillende kleuren glas. Het maken van glas in lood ramen stamt uit de Middeleeuwen, toen ramen uit één stuk maken nog niet mogelijk was. Grote ramen maakte men met meerdere stukken glas, waardoor het mogelijk werd een afbeelding in het glas te creëren. Door lichtinval, verschillende kleuren glas en eventuele afbeeldingen zorgen deze ramen in ruimtes voor een bijzondere sfeer en uitstraling.

Glas in lood

Werkwijze glas in lood.

De techniek van glas in lood maken gebruikt men tegenwoordig nog steeds. Deze ramen maken is specialistisch werk en vergt de nodige zorgvuldigheid. Inkoopglas.nl beschikt over de juiste kennis en ervaring op dit gebied. Ieder raam is uniek en maken wij op maat. Deze karakteristieke ramen bieden u de mogelijkheid een persoonlijke compositie in het glas op te nemen.
Bent u geïnteresseerd? Stuur ons uw compositie of tekening. Aan de hand van deze tekening of compositie ontvangt u een vrijblijvende offerte voor het laten maken van uw unieke raam.

Glas in lood ramen zijn ook te combineren met voorzetramen. Zo blijft de uitstraling behouden en zorgt u toch voor een goede isolatie in uw woning.

Glas in lood en isolatie

Vroeger stond men bij het maken van glas-in-lood ramen nog weinig stil bij de isolatiewaarde van glas. Deze ramen bestaan uit enkel glas en geven vaak een slechte isolatie. Tocht en lekkage zijn bekende voorkomende beperkingen. Dankzij moderne technieken echter is het tegenwoordig zelfs mogelijk deze panelen in dubbel glas te maken.
Voor al uw vragen en voor het bestellen raadpleegt u Inkoopglas.nl. Wij geven u graag een passend advies. Inkoopglas.nl is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur op het gratis telefoonnummer 0800 222 3 222. Of stel uw vraag via ons contactformulier.

bestel