Gratis deskundig advies

Onafhankelijke vergelijker

15+ jaar ervaring

Ik heb mijn glas geplaatst en nou beslaat het (condens), wat nu?

Beslaat het raam aan de binnenkant van de woning? Dit gebeurt meestal wanneer het buiten kouder is dan binnen in de woning en er een hoge luchtvochtigheid is. De luchtvochtigheid van de woning slaat tegen het koude glasoppervlak en zo ontstaat er condensvorming. Bij een hogere isolatiewaarde (HR++ glas) is de kans op condensvorming het kleinst. De beste oplossing voor dit probleem is ventileren, OOK in de winter.

Beslaat het raam aan de buitenkant van de woning? Dit gebeurt meestal wanneer het buiten kouder is en er een hoge luchtvochtigheid is (voor- en najaar) en de binnentemperatuur hoog is. Een vervelend verschijnsel maar het houdt wel in dat jouw Isolatieglas goed werkt. Door de goede warmte isolatie van het glas zet de koude lucht zich af tegen het glas, zo ontstaat er condensvorming.

Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved and you'll be given a link. You, or anyone with the link, can use it to retrieve your Cart at any time.
Back Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved with Product pictures and information, and Cart Totals. Then send it to yourself, or a friend, with a link to retrieve it at any time.
Jouw offerte is verstuurd!