Gratis deskundig advies

Onafhankelijke vergelijker

15+ jaar ervaring

Enkel glas

  • 1. Productwensen invoeren
  • 2. Bekijk productspecificatie
  • 3. Vergelijk bedrijven
  • 4. Koop

Enkel glas is perfect voor een ruitje in een deur binnenshuis, omdat dit ruitje geen isolerende werking hoeft te hebben. Je hebt dan dus geen dubbel glas nodig.

Enkelglas is verkrijgbaar in meerdere kleuren, namelijk: blank, extra helder, brons en grijs.

En in verschillende diktes, nl: 2 mm, 4 mm, 5 mm, 6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm en  15 mm.

Je kunt enkel glas bij ons geheel op maat bestellen.

SPECIFICATIES
U-waarde
5,7 W / m2 K
Prijs per m2
vanaf €21,95 per m2 (inclusief btw)
PLUS- EN MINPUNTEN
Goedkoop
Snel leverbaar
Makkelijk zelf te plaatsen
Laat veel licht door
Bijna geen isolerend vermogen
Ramen beslaan snel
Koude zones bij kozijn
Vul de hoogte en breedte van de glasplaat in en ga door naar de volgende stap.
mm
mm
Glasdikte enkel glas
2 mm
4 mm
5 mm
6 mm
8 mm
10 mm
12 mm
15 mm
19 mm

Veelgestelde vragen

Waar kan ik Enkel glas voor gebruiken?

Enkel glas is uitermate geschikt voor een ruitje in een deur binnenshuis. Het is namelijk onnodig om dubbel glas te plaatsen in een deur binnenshuis, omdat deze deur (meestal) geen isolerende werking hoeft te hebben. Bij een buitendeur is het wel handig dat de ruit in die deur een isolerende werking hebben.

Is enkel glas geschikt voor een tafelblad?

Ben jij op zoek naar een mooie glasplaat op maat voor bijvoorbeeld een tafel? Dan is enkel glas niet de juiste keuze, omdat dit niet veilig is. Wanneer je op zoek bent naar een glasplaat voor je tafel dien je te te kiezen voor gehard glas. Gehard glas is namelijk veel sterker dan enkel glas. Verder, wanneer gehard glas breekt dan breekt het in kleine stukjes. De rand van deze glasschreven zijn zacht, zodat de kans op een verwonding een stuk kleiner is dan bij normaal enkel glas.

Wat is de levertijd van enkel glas?

De levertijd van enkel glas is ongeveer één week.

Wat kost enkel glas per m2?

De vanaf prijs voor enkel glas is bij Inkoopglas €30,85 per m2, inclusief btw. Dit is exclusief eventuele verzendkosten. Afhalen is ook mogelijk bij ons op diverse locaties in Nederland. Afhalen is gratis.

Kan ik enkel glas zelf vervangen?

Het korte antwoord is ja. Je kunt enkel glas zelf vervangen door een nieuw enkel glas ruitje of door bijvoorbeeld isolatieglas (ook wel dubbel glas genoemd) of andere glassoorten.

Het vervangen van een klein ruitje in een binnendeur die bijvoorbeeld stuk is gegaan is eenvoudig. Het vervangen van een grote enkel glas ruit in de woonkamer door een dubbel glas ruit vergt iets meer technische kennis. Kijk bijvoorbeeld is op deze pagina waar we meer informatie verstrekken over het zelf plaatsen van een ruit.

Zie ook onderstaande video waarin je meer informatie geven over het zelf inmeten van enkel glas en het vervangen ervan.

Ben ik verplicht om enkel glas te vervangen met dubbel glas?

De overheid stimuleert iedereen natuurlijk om zo milieuvriendelijk te leven. Echter betekent dit niet dat je verplicht bent om in je gehele woning het enkel glas te vervangen door bijvoorbeeld dubbel glas.

Zoals eerder aangegeven is enkel glas perfect voor een ruitje in een binnendeur, omdat deze binnendeur (meestal) geen isolerende werking hoeft te hebben.

Voor een buitendeur of een ruit in de woonkamer, die in verbinding staat met buiten, raden wij je wel aan om dubbel glas te gebruiken.

Wat is de U-waarde van enkel glas?

De U-waarde (vroeger de K-waarde) drukt de hoeveelheid warmte uit die per seconde, per m² en per graad temperatuurverschil tussen de ene en de andere zijde van een wand(constructie) doorgelaten wordt. Klinkt heel technisch. Voor meer informatie hierover verwijzen je graag naar Wikipedia die daar een heel uitgebreid artikel over hebben geschreven.

Echter is dit een technisch verhaal en is het niet noodzakelijk dat je precies begrijpt wat wat de U-waarde precies inhoudt.

Wat jij moet weten is dat een lage U-waarde een betere isolerende werking betekent.

De U-waarde van enkel glas is niet al te best, namelijk: 5,7 W / m2 K. Maar nogmaals, wanneer je een ruitje zoekt voor een binnendeur is dit ook meestal niet van belang.

Als vergelijking; van dubbel glas is de U-waarde ± 3 W/mK² (afhankelijk van spouw en dikte glasplaten).

Wat is het gewicht van enkel glas?

Wil je weten hoe zwaar enkel glas is? Om te berekenen hoe zwaar de bestelde ruiten zijn geven wij hieronder een voorbeeldje:

Een ruit is 2,5 kg per m2 * dikte van het glas.

Bijvoorbeeld:

  • Enkel glas
  • Afmetingen: 1500 * 1000 mm
  • Glasdikte: 6 mm

Het sommetje: 1,5*1*6 = 22,50 kg.

Kan Inkoopglas.nl het inmeten en de montage voor mij verzorgen?

Het inmeten en monteren van enkel glas in bijvoorbeeld een binnendeur is zeer goed te doen, ook als je beperkte technische kennis hebt. Wij helpen je graag met het geven van tips hiervoor.

Heb je hulp nodig? Neem contact met ons op.

De daadwerkelijke inmeting en montage verzorgen wij niet.

Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved and you'll be given a link. You, or anyone with the link, can use it to retrieve your Cart at any time.
Back Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved with Product pictures and information, and Cart Totals. Then send it to yourself, or a friend, with a link to retrieve it at any time.
Jouw offerte is verstuurd!