Gratis deskundig advies

Onafhankelijke vergelijker

15+ jaar ervaring

Dubbel glas

  • 1. Productwensen invoeren
  • 2. Bekijk productspecificatie
  • 3. Vergelijk bedrijven
  • 4. Koop

Dubbel glas (ook wel isolatieglas of HR glas genoemd) heeft een hogere isolatiewaarde dan bijvoorbeeld enkel glas, waardoor je meer bespaart op je jaarlijkse stookkosten.

Heb jij een tussenwoning? Dan bespaar je al gauw €250,- per jaar aan energiekosten met dubbel glas. Met HR+++ (ook wel driedubbel glas of triple glas genoemd) loopt dit al snel op naar €400,- kostenbesparing per jaar. Wees geen dief van je eigen portemonnee en plaats dubbel glas in je woning!

Heb jij een vraag? Eén van onze glasexperts (Maurice, Mendy of Joyce) vertelt je graag alles over dubbel glas. Stuur een mail naar info@inkoopglas.nl voor meer informatie of bel tijdens kantooruren naar 0313-419002.

SPECIFICATIES
Prijs per m2
€41,88 per m2 (inclusief btw)
U-waarde
± 3 W / m2 K
Spouwvulling
6, 9, 12, 13 en 15 mm
PLUS- EN MINPUNTEN
>€250,- besparing per jaar
Minder last van lawaai
Minder last van tocht
Milieuvriendelijk (broeikaseffect)
Bescherming tegen kou en hitte
Stabielere temperatuur in huis
Brandveiliger dan enkel glas
Inbraakwerender dan enkel glas
Hogere waarde van je woning
Fiscaal aantrekkelijk
Terugverdientijd is 5 tot 7 jaar
Aanschaf is duurder dan enkelglas
Er kan condens ontstaan op buitenkant glas. (Door isolerende werking.)
Vul de hoogte en breedte van de glasplaat in en ga door naar de volgende stap.
mm
mm
Kies hieronder de spouwdikte
Een spouwdikte van 15 millimeter heeft een betere isolatie dan een spouwdikte van 6 millimeter. Let wel, er dient voldoende sponningdiepte aanwezig te zijn. Bekijk deze video voor meer informatie.
6 mm
9 mm
10 mm
12 mm
13 mm
15 mm

Veelgestelde vragen

Wat zijn de effecten van dubbel glas ten aanzien van enkel glas?

Concreet; dubbel glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas.

In jip-en-janneketaal; bij dubbel glas blijft de kou beter buiten en de warmte beter binnen.

Het resultaat is een betere isolatiewaarde van je woning met het gevolg dat je jaarlijkse energierekening daalt. Daarnaast draag je ook bij aan een beter milieu, want je creëert minder CO² uitstoot.

Waar kan ik Dubbel glas voor gebruiken?

Dubbel glas wordt gebruikt voor het glaswerk in ramen en deuren.

Wat is de levertijd van Dubbel glas?

De levertijd van dubbel glas is ongeveer 2 tot 3 weken. Voor meer informatie over onze levertijden bekijk de levertijden pagina.

Wat kost dubbel glas?

Bij Inkoopglas.nl is dubbel glas verkrijgbaar vanaf €41,88 per M², inclusief btw. Dit is exclusief bezorgkosten. Wij bieden ook afhaalmogelijkheden. Afhalen is gratis.

Kan ik dubbel glas zelf vervangen?

Zo nu en dan krijgen wij de vraag of je dubbel glas ook zelf kunt vervangen. Het antwoord is: ja dat kan! Bekijk ook deze pagina voor meer informatie en/of bekijk onze video hieronder:

Hoe plaats ik dubbel glas?

Deze vraag is een verlengstuk van de bovenstaande of je dubbel glas zelf kunt vervangen.

Een goede voorbereiding is het halve werk zegt men. Dit geldt ook bij het plaatsen van dubbel glas.

Stap 1

Het is van groot belang dat je ervoor zorgt dat de sponning van het kozijn volledig schoon en droog is. Het is sterk aan te raden het kozijn goed voor te gronden met grondverf en dit goed te laten drogen.

Stap 2

Wanneer je stap 1 hebt afgerond ga je door naar de tweede stap. In de tweede stap plak je op het kozijn, ongeveer 3 mm vanaf de bovenzijde, een beglazingsbandje (mee te bestellen op onze website) rondom. Hier komt de ruit tegenaan.

Stap 3

Vervolgens leg je in de sponning van het kozijn twee beglazingsblokjes (deze zijn speciaal voor dubbel glas) (schuine) ¼ uit de kant, hier komt de ruit op te staan. Deze blokjes zorgen voor een juiste ventilatie van de sponning en de ruit.

Belangrijk: plaats er nooit meer dan twee, anders kan de ruit gaan wankelen!

Daarna plaats je twee beglazingsblokjes (rechte) aan iedere zijkant van de ruit en 1 bovenin. Dit om te voorkomen dat de ruit tegen de sponning drukt en er genoeg “ventilatieruimte” over blijft.

Stap 4

Hierna plaats je op de glaslatten wederom een beglazingsbandje, ongeveer 3 mm vanaf de bovenkant van de lat. Daarna plaats je de glaslat tegen de ruit en spijkert deze vast. (Let op: wees voorzichtig met de ruit!)

Stap 5

Je bent aangekomen bij stap 5. Je bent goed bezig! Je kunt nu zowel de binnenzijde als de buitenzijde afkitten. Doe dit met een goede beglazingskit (mee te bestellen op onze website).

Let op: zorg ervoor dat je de opening vol kit tussen het glas en de glaslat tot aan het beglazingsbandje. Als dit is gebeurd kun je met de achterzijde van de kitkoker langs de kitnaad gaan om hem glad af te werken. Laat de kit goed drogen voordat je deze gaat overschilderen!

Stap 6

Wanneer de kit goed is uitgehard dient deze overgeschilderd te worden. Dit doe je tegelijk met het aflakken van het kozijn.

Ben ik verplicht om enkel glas te vervangen voor dubbel glas

Nee, dit ben je zeker niet verplicht. Enkel glas dient prima voor binnenruimtes zoals bijvoorbeeld een ruitje boven een deur (puur voor lichtinval). Houd er wel rekening mee dat bij ruiten/ramen die in een buitengevel zitten, dubbel glas uiteraard veel beter isoleert en dat je met dubbel glas veel meer bespaart op je energiekosten.

Wat is de U-waarde van dubbel glas?

De U-waarde van dubbel glas is 1,2 W / m2 K.

Hoe lager deze waarde, hoe meer het glas isoleert en hoe meer geld je dus bespaart. Echter is het ook zo dat wanneer je kiest voor een dubbel glas soort met een betere isolerende werking de kosten hiervan ook hoger zijn, zoals triple glas (HR+++ glas). Weet je niet welke keuze geschikt is voor jouw situatie? Neem contact met ons op. Wij adviseren je graag.

Hoe lang is de garantie op Dubbel glas?

Wij bieden 10 jaar garantie op onze dubbel glas soorten. Dit geldt voor de standaard dubbel glas (ook wel isolatieglas genoemd), HR+ glas, HR++ glas en triple glas (driedubbel glas of HR+++ glas genoemd).

Wat is het gewicht van dubbel glas?

Om te berekenen hoe zwaar de bestelde ruiten zijn geven wij hieronder een voorbeeldje:

Een ruit is 2,5 kg per m2 * dikte van het glas.

Een voorbeeld:

  • Dubbel glas
  • 1500 mm (hoogte) * 1000 mm (breedte)
  • Glasdikte buitenraam: 4 mm
  • Spouw: 9 mm
  • Binnenraam: 5 mm

De som is dan: (1,5 * 1 * (4 + 5) 33,75 kg.

Kan Inkoopglas.nl het inmeten en de montage voor mij verzorgen?

Inkoopglas.nl helpt je heel graag met het geven van tips hoe het inmeten en monteren in zijn werk gaat. Echter de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf te doen. Zie ook deze pagina over hoe je zelf glas kunt plaatsen.

Hoe kan ik checken wat voor dubbel glas ik heb?

Soms staat er een stempel in de spouw (ruimte tussen 2 ruiten) met daarop vermeld wat voor soort ruit je hebt. Wanneer er niets aangegeven staat is de spouw vaak gevuld met lucht. Dat betekent dus dat je standaard dubbel glas hebt (ook wel isolatieglas genoemd).

Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved and you'll be given a link. You, or anyone with the link, can use it to retrieve your Cart at any time.
Back Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved with Product pictures and information, and Cart Totals. Then send it to yourself, or a friend, with a link to retrieve it at any time.
Jouw offerte is verstuurd!