Gratis deskundig advies

Onafhankelijke vergelijker

15+ jaar ervaring

Brandwerend Enkel glas

  • 1. Productwensen invoeren
  • 2. Bekijk productspecificatie
  • 3. Vergelijk bedrijven
  • 4. Koop

De naam zegt het al.. Bij een brand zal standaard glas snel breken. Afhankelijk van het soort Brandwerend glas, zal deze beglazing zorgen voor vertraging van 30 of 60 minuten. Dit glas is speciaal gemaakt en getest om bij extreme hitte in tact te blijven. Wanneer je kiest voor Brandwerend glas wordt er bovendien ook een barriére gevormd tegen rook, vlammen en eventuele (giftige) gassen die vrijkomen.

Waar kan ik Brandwerend glas voor gebruiken?

Gevels, daken, vloeren, balustraden, rookschermen, binnenwanden en scheidingswanden

Wat is de levertijd van Brandwerend glas?

Circa 2 weken

Kan ik zelf Brandwerend glas vervangen?

Ja zeker, sterker nog, wanneer je glas bestelt bij Inkoopglas, moet je deze zelf plaatsen. Inkoopglas kan dit niet voor je verzorgen. Kijk voor uitleg even bij “Hoe plaats ik glas?”  Of bekijk onze video hieronder:

 

Hoe plaats ik Brandwerend glas?

Stap 1: Allereerst zorg je ervoor dat de sponning van het kozijn volledig schoon en droog is. Het is sterk aan te raden het kozijn goed voor te gronden met grondverf en dit goed te laten drogen.

Stap 2: Daarna plak je op het kozijn, ca 3 mm vanaf de bovenzijde, een Brandwerende beglazingsbandje (mee te bestellen op onze website) rondom. Hier komt de ruit tegenaan.

Stap 3: Daarna leg je in de sponning van het kozijn 2 Brandwerende beglazingsblokjes (schuine) ¼ uit de kant, hier komt de ruit op te staan. Deze blokjes zorgen voor een juiste ventilatie van de sponning en de ruit.
Plaats er nooit meer dan 2, anders kan de ruit gaan wankelen! Daarna plaats je 2 Beglazingsblokjes (rechte) aan iedere zijkant van de ruit en 1 bovenin, dit om te voorkomen dat de ruit tegen de sponning drukt en er genoeg “ventilatieruimte” over blijft.

Stap 4: Hierna plaats je op de glaslatten wederom een beglazingsbandje, ca 3 mm vanaf de bovenkant van de lat. Daarna plaats je de glaslat tegen de ruit en spijkert deze vast. (Voorzichtig met de ruit!)

Stap 5: Wanneer je dit hebt gedaan kun je aan zowel de binnenzijde als de buitenzijde gaan afkitten. Doe dit met een goede Beglazingskit. (Mee te bestellen op onze website) Zorg ervoor dat je de opening vol kit tussen het glas en de glaslat tot aan het Brandwerende beglazingsbandje. Als dit is gebeurd kun je met de achterzijde van de kitkoker langs de kitnaad gaan om hem glad af te werken. Laat de kit goed drogen voordat je deze gaat overschilderen!

Stap 6: Wanneer de kit goed is uitgehard dient deze overgeschilderd te worden. Dit doe je tegelijk met het aflakken van het kozijn.

Wat is de U-waarde van Brandwerend glas?

5,7 W / m2 K  (Hoe lager deze waarde, hoe meer het glas isoleert en hoe meer geld je dus bespaart)

Hoe lang is de garantie op Brandwerend glas?

5 jaar

Kan Inkoopglas het inmeten en de montage voor mij verzorgen?

Nee, het plaatsen van glas besteld via Inkoopglas.nl verzorg je zelf. Bekijk onze video hierboven of lees de stappen bij “Hoe plaats ik glas?”

SPECIFICATIES
U-waarde
5,7 W / m2 K
Spouwvulling
nvt
PLUS- EN MINPUNTEN
Brandvertragend
Barriére tegen (giftige) gassen en rook
Voorkomt vlam-overslag
Minder isolerend vermogen
Lastiger te plaatsen
Vul de hoogte en breedte van de glasplaat in en ga door naar de volgende stap.
mm
mm
Glasdikte enkel glas
2 mm
4 mm
5 mm
6 mm
8 mm
10 mm
12 mm
15 mm
19 mm
Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved and you'll be given a link. You, or anyone with the link, can use it to retrieve your Cart at any time.
Back Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved with Product pictures and information, and Cart Totals. Then send it to yourself, or a friend, with a link to retrieve it at any time.
Jouw offerte is verstuurd!